Brännboll och plättar

   

  

  

 

Tänk vilket härligt väder det är. Tur med tanke på att min klass varit på utflykt idag och att Norias klass hade träff med brännboll och fika nu ikväll. Man känner sig riktigt mosig nu, efter så många timmar utomhus.

Det blev lite stressigt, maj liksom. Jag kom hem 17.25, och 17.45 skulle vi åka igen. Sätta på kaffe, packa picknick, byta skor till något som går att springa i och så iväg igen. Jan kom direkt från jobbet och mötte upp där. 

Men det är allt bra viktigt det där med brännboll. Jag minns ju fortfarande när pappa satte fullträff och slog över hela skolgården ut på åkern. Inte bara en gång utan flera, klasskompisarna mina backade och sa ”Nu kommer Hannas farsa” och tyckte det var jättekul. Jag tror inte på att maska för barnens skull. Lite råd och stöttning kan de ju få, men de vuxna ska slå långt om de kan, springa fort om de kan osv…annars tar ungarna en inte på allvar ändå!

De fick prova att köra nån enkel variant av Segway också, kul på hjul! 

Vi hade med oss kaffe, kall dryck, några kakor och plättar som jag stekte igår. Plättarna skulle vara goda, mättande och gärna med lite mindre mjöl än grundreceptet. Så här gjorde jag:

4.5 dl sojamjölk
3 stora ägg
2 tsk psylliumfröskal (Helhetshälsa)
2 msk havreprotein (Helhetshälsa)
lite salt
lite sukrin
2 msk smält smör
2 tsk bakpulver
1 dl grahamsmjöl
ca 2 dl vetemjöl, tog lite i taget tills det blev lagom tjockt

Tänk på att låta psylliumfröskalet svälla lite.

Det blev ca 35 små plättar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply