Bröd i silikonform

Jag bakade bröd nu i veckan, och kom på att jag kunde prova att baka i någon av silikonformarna. Jag valde en sockerkaksform med fjäril.

3 dl fyrkornskross kokades i 10 minuter i 5 dl vatten. I den gröten blandade jag 1 dl naturell yoghurt, 1 dl mjölk, några matskedar brödsirap, några matskedar honung, 1 dl krossat linfrö, 1dl sesamfrön, 1 dl solroskärnor, 1 jäst, lite salt och så vetemjöl med fullkorn tills det blev en fin deg. Lång jäsning först, sedan tryckte jag ner det i fjärilen jäste igen och hade sedan ca 30 minuter i 175 grader.

Jag använder aldrig färdiga recept när jag bakar. Jag försöker tänka att det aldrig kan bli fel så länge jag tar vätska först, flera deciliter, jäst och så olika torra ingredienser tills det blir en deg. Ju fler hela bitar desto bättre. Denna gång var det 4kornskross, sesamfrön och solroskärnor jag hittade. Linfrön är ju bra för magen, även om de är krossade.

Detta ska jag göra om. Brödet blev jättefint. Detta kan utvecklas helt klart! Kan ju bli fint kalasbröd om det bakas ett gott bröd i en fin form.

Har du gjort någon spännande form på ditt bröd någon gång?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply