Bröd med bovete

Igår drog jag igång svärmors bakmaskin för första gången på länge. Ingen direkt plan hade jag heller, utan tog en sak i taget. 2 dl vatten och 1 dl mjölk, honung, olja, krossat linfrö och lite canesirap. Sedan hällde jag i ca 1 dl välsköljds bovetekross och vanlig vetekross. Missvisnade det där när ena inte alls är ett vete! 1.5 dl hackade blandade nötter, 2 dl grahamsmjöl, 4 dl lantbrödsmjöl, torrjäst och sedan vanligt vetemjöl tills det blev lagom kompakt deg.

Smaken blev jättebra. Saftigt som sjutton, gissar att det är bovetet som gör det. Bröden blev lite otympligt, tungt, men helt ok. Man får göra tjocka skivor, så håller det ihop. Nästa gång ska jag bara fixa degen, knådning och jäsning,  i maskinen och grädda i ugnen istället. Trevligt med god ost och lite osötad apelsin- och ingefärsmarmelad på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply