15
jul
2014
jul
2014
Bröd med fiberbakblandning
categories: Bakverk och snacks
Ugnen gick varm här igår. Förutom kexen jag skrev om då har jag bakat två plåtar bullar och så matbröd också. Jag ville prova min nya fiberbakblandning och sesammjölet i bröd också.
Jag utgick inte från något recept utan tog lite av sådant jag hade hemma. Vetemjölet i slutet är jag osäker på mängden av. Jag tog helt enkelt lite i taget tills det var en lagom deg som inte kladdade så mycket. Jästes i två omgångar. Det blev 7 stora bullar som jäste fast i varandra. Dessa bjöd vi pappa på i morse, när vi satt och fikade på altanen.
1 paket jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 msk honung
lite agavesirap
2.5 dl fiberbakblandning
1 dl sesammjöl
1 dl ekologiskt rågmjöl
1 dl ekologiskt grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl
