Bröd med fiberbakblandning

20140715-104601-38761235.jpg

Ugnen gick varm här igår. Förutom kexen jag skrev om då har jag bakat två plåtar bullar och så matbröd också. Jag ville prova min nya fiberbakblandning och sesammjölet i bröd också.

Jag utgick inte från något recept utan tog lite av sådant jag hade hemma. Vetemjölet i slutet är jag osäker på mängden av. Jag tog helt enkelt lite i taget tills det var en lagom deg som inte kladdade så mycket. Jästes i två omgångar. Det blev 7 stora bullar som jäste fast i varandra. Dessa bjöd vi pappa på i morse, när vi satt och fikade på altanen.

1 paket jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 msk honung
lite agavesirap
2.5 dl fiberbakblandning
1 dl sesammjöl
1 dl ekologiskt rågmjöl
1 dl ekologiskt grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply