Bröd med skrädmjöl

Vi har varit på påskknyt i Vårdsätra, Jans mormors hus. Vi hade med oss två sallader som Jan rört ihop. En supergod med färsk vitkål, creme fraish, turkisk yoghurt, rivet äpple och ädelost. En med vitkål, soja, sesamfrön mm.

Jans syster Cecilia bjöd bland annat på ett jättefint bröd, påskharen i brödform. Jag fick brödfrossa och åt massor. Jag ska prova görad et där brödet själv, men minns inte på tak arm receptet. Dessutom måste jag handla först. Det är ett ekologiskt, biodynamiskt tom, bröd med bland annat skrädmjöl. Det hade jag aldrig hört talas om och sådant går jag ju igång på så nu måste jag handla!

Skrädmjöl tillverkas av hel havre som blötlagts, rostats och sedan malts. Det ger ett fint aromatiskt mjöl som passar bra till gröt och välling, i bröd och kakor.
Havre är vårt mest näringsrika sädesslag och är rikt på proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler och omättade fettsyror.
Skrädmjölsvälling och gröt passar bra till små barn men är även utmärkt till vuxna. Saltå kvarn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply