jul
2011
Brödkaka med vispgrädde
I morse bakade jag en brödkaka, för första gången i mitt liv. Tänkte att det kanske kunde vara bra att följa ett recept, och använde det som jag såg i Barnens gi-mat. Hittat mycket kul i den boken.
1.5 dl flytande smör och rapsolja
2 msk fruktsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
1/2 msk bakpulver
1 dl katrinplommon
1 dl torkade aprikoser
1 banan
1 dl mandel
Mjöl, socker och ägg blandades. Sedan blandade jag de hackade mandlarna, hackad frukt med de torra grejerna. Mosade bananen och blandade ihop allt. Ca 45 minuter i en liten form smord med kokosflingor, längst ner i 175 grader.
Den smakar inte så sött, så man ska inte förvänta sig en sockerkaka. Utan den smakar nyttigt, och piffas lätt till med lite grädde om man vill. Vi hade lite kanel på grädden och det smakade gott.