Brysselkål med fikon och chevré

IMG_3006

Just nu är det bara jag och Vilmer hemma. Noria är på discokalas och Jan är på AW. Vi två mest hänger, är lite trötta och mosiga. Vi käkar lite rester, sesampanerad lax från igår. Till det gjorde jag en ny variant av brysselkål som verkligen blev jättegod. Det började med att jag hittade en gammal chevré i kylen och några torkade fikon som var så pass hårda att jag inte ville stoppa en i munnen hur som helst, så detta fick lov att användas.

Jag stekte halva brysselkål i citronolja med lite pressad vitlök. Sedan hade jag ner småbitar av fikon och stekte tills det var mjukt. Då rev jag på chevré och saltade med himalayasalt. Gott och fräscht till en liten bit lax.

Olivoljan med citron från märket Pata fick vi i ett litet fint paket från Frida och Douglas på nyårsafton. Den är supergod, kommer från Martinas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply