okt
2013
Bullar med havremjölk och björksocker
När vi kom hem skulle vi ta fram bullarna till fikat! Men upptäckte att det låg ett gäng muffins där, liksom bullarna i orange formar och svart pärlsocker som jag gjorde med tanke på att ha som reserv till halloween. De kunde vi i och för sig äta upp idag, men samtidigt sa Vilmer att han trodde att vi skulle baka ändå idag. Man ska inte bara äta bullar på kanelbullens dag, man ska baka dem också. Så då gjorde vi det! Samtidigt kom vi på att Carro och company nog skulle få några bullar också, mitt i sjukdomsträsket.
Bullar bakades, bok letades upp och sedan åkte vi över med det till Salabacke. Boken får Alma ärva från Noria. Vi tyckte den passade idag, eftersom Alma just har en bassiluska som flugit in i örat. Hon fick också en påse fruktchips från Nim’s också. Hoppas hon äter lite, vår lilla skrutta-kusin 🙂
Jag försökte göra några små smarta val till bullarna, för att göra dem lite annorlunda och lite bättre för barnen.
3 dl hemmagjord havremjölk
2 dl grädde
1 msk fiberhusk
50 gram jäst
100 gram smör
1 dl björksocker
1 dl vitt socker
2 dl grahamsmjöl
och så vetemjöl tills det blev en jämn deg, ca 10 dl.
Det är bra att hälla i fiberhusken direkt efter att den varma mjölk-och smörblandningen hällts på jästen så den hinner svälla. Sockret hällde jag faktiskt direkt i kastrullen när jag värmde smör och mjölk, funkade ju det med.
Bullarna blev mjuka och goda! Just nu sitter vi och äter varsin också, med en irish coffee till 🙂
Nu har all havremjölk gått åt, till smoothies osv under veckan. En laddning till står redo att mixas 🙂
Carro
4 oktober, 2013 at 19:38 (11 år ago)Vi blev såå glada! Rart av er. Verkligen!