Cake pops

Vi var på kalas hos grannflickan på förmiddagen. Bra sätt att komma igång med dagen. När vi kom hem dök mamma upp på sin motionsrunda och spelade lite x-box med Vilmer.

Satte sedan igång med lite rensningar inköp loppiset imorgon. Jag har inga stora mängder, men kommer att haka på ändå så klart.

Jag gjorde också ett gäng cake pops, och tror minsann att det blev riktigt bra.

1. Mosa/mixa sockerkaka
2. Blanda med något krämigt, tex cream cheese (eller nötkräm eller frosting)
3. Rulla små bollar.
4. Smält choklad, doppa en pinne i chokladen och stick in i bollen och låt stelna.
5. Smält choklad och rulla bollen i choklad. Låt droppa av och ställa upprätt.
6. Dekorera med tex strössel

Idag tog jag oasis som jag skar cm-tjock och klädde in i aluminiumfolie. Den fick bli stöd till cake popsen. Jätteglad åt min spritser. Det går nämligen bra att smälta choklad i den också. Den kunde jag sedan lätt vända och vrida så det kom choklad över hela bollen. När det började stelna var det bara att micra lite lätt igen. Alla fick mörk choklad idag eftersom jag tydligen gjort upp allt vitt på något som jag inte minns nu 🙂

Nu ska jag bara klura på hur jag bäst ska förpacka dem. Man får som sagt sälja ätbart om det är förpackat. Jag vill ju inte förstöra dem genom att de smälter, faller eller mosas heller…..måste fundera som sagt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply