15
nov
2014
nov
2014
Chokladbollar med aprikoser, sukrin och gojibärsextrakt
categories: Bakverk och snacks
Chokladbollar går verkligen att göra på hur många sätt som helt. Man kan proppa dem fulla med margarin och socker, som man gjorde förr i tiden 😉 eller så är man lite fantasifull och väljer andra fetter och andra sätt att söta. Och så går det ju att pula ner rena nyttigheter också. Detta är dagens variant, som ska ätas till fotbollen ikväll med en kanna te eller två.
1/2 dl mandelsmör
1/2 dl smält kokosfett
10 torkade ekologiska aprikoser
1 dl mandelmjöl (eller resterna från tillverkningen av mandeldryck)
1 dl havregryn
1.5 dl kokosflingor (grovt kokosmjöl)
2 msk raw kakaopulver
2 msk kakaonibs
1 tsk lucumapulver
1 tsk gojibärsextrakt
2 msk sukrin
1 msk svensk honung
Mixa och rulla bollar. Det blev 20 stycken ganska stora bollar.
