Chokladbollar med cacao nibs och kikärtor

IMG_2728

Vi har ett par deciliter kikärtor kvar i kylen. Dessa blev jag sugen på att göra något nytt av. Så det fick bli chokladbollar, att ta med oss till Tina och Erik. De blev väldigt speciella i smaken, lite bittra så där som cacao nibs är. Men jag gillar dem! Vi tog med oss ett litet fat till dem och sparade några hemma.

Dessa hittade jag idag, när jag rotade igenom kylen i jakt efter något gott (så där som jag lätt gör när jag ”bara är hemma”, skåpråtta!) Vilmer och jag tog ett par var medan vi läste en bok ute på altanen, med värmen från ett stort överkast. Läsa och chokladbollar- bra medicin en sjukdag.

2 dl kikärtor
4 dl havregryn
1 msk kallt kaffe
1 dl kokosfett
2 msk jordnötssmör
knappt 3 msk cacao nibs från Leader Nutrition
1.5 msk kakao
2 msk sukrin gold
2 msk agavesirap
knappt 1 tsk gojibärsextrakt från Helhetshälsa
något att rulla i, vi tog carob

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply