jun
2015
Chokladbollar med fibersirap
Efter en dag i Gävle i onsdags och en dag i Grisslehamn igår bestämde vi oss för en dag hemma. Barnen ville mysa hemma, med Sommarlovsmorgon och lite spelande. Jag passade på att åka till gymmet medan de såg på TV. Sedan jag kom hem har jag druckit kaffe och lyssnat på Podradio. Och rullat ihop ett gäng chokladbollar, som vi mumsade i oss till eftermiddagsfikat.
1 msk kaffe
2 msk fibersirap
ca 4 dl havregryn
25 g smör
1/2 dl kokosolja
2 msk carob
2 msk kakao
2 msk sukrin gold
1 tsk gojibärsextrakt
Något att rulla i, t ex carob eller kokos
Kanske har du smakat de populära Questbaren? Det som gör dem söta är just fibersirap. Den variant jag har, som heter Gold från Sukrin, innehåller 69% växtfiber, 6 % sockerarter, (GI 35) . Ingen konstig bismak alls, utan påminner om agavesirap. För oss innebär den ett alternativ till vanligt socker i bakning och på kvarg/yoghurt.
