11
maj
2014
maj
2014
Chokladbollar med lucuma och agavesirap på chokladbollens dag
categories: Bakverk och snacks, Familjelivet
Idag är det chokladbollens dag, och nog ska vi se till att äta chokladbollar. Sist jag beställde från Bodystore stoppade jag ner lucumapulver i varukorgen också, eftersom jag blev så nyfiken 🙂 Det använde jag tillsammans med agavesirap som sötning i chokladbollarna idag. Istället för havregryn använde jag rätt naturlig och skapligt nyttig müsli. Vi har en plåtburk för sådant som alltid blir över i påsarna.
25 g smör
0.5 dl kokosfett
3 dl müsli
1 msk kallt kaffe
3 msk kakao
1 tsk lucumapulver
1 msk agavesirap
kokos att rulla i
Det blev 18 stycken ganska stora chokladbollar, några till ikväll och några till imorgon 🙂
Eftersom det är ett recept jag knåpade ihop själv just nu passar jag på att tipsa på Middagshjälpen också. Är du medlem där?