Chokladbollar med proteinpulver

20130627-183049.jpg

Igår snurrade jag ihop 8-10 chokladbollar. Jag ska börja experimentera på den fronten, tänkte jag.

Smör, 50 g
Hasselnötssmör, någon matsked
Proteinpulver med chokladsmak, en dryg matsked
Kakao
Sweet Drops enlish toffee, 2 droppar
Mandelmjöl och havregryn tills det blev en smet

Rullades i kokosflingor

Barnen fick varsin i morse också. De har lärt sig att de själva svarar olika på

-Var det gott, svara ärligt!?

Är det något nyttigt smakar det gott även om det inte smakar som det skulle gjort på typ ett kalas. Och dit ville jag gärna komma. Bra alternativ kanske inte alltid smakar lika gott, men man kan ju inte alltid få det som smakar godast, för då lär de ju aldrig vilja ha de nyttiga alternativen.

Det tänker jag på apropå mellis på skolor. Ofta tror jag det serveras tex söt fruktyoghurt för att barnen ju tycker det är godare. Den andra vill de inte ha. Nä, konstigt när det finns söta alternativ också. Jag vill lära barnen att alternativen kanske är att inte få något alls, och då sakar ju en sockerfri chokladboll gott, så att säga. Hänger ni med i mitt resonemang?

Du har väl röstat på mitt bidrag till sommarmåsten. Snälla 🙂


Rösta på mitt bidrag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Chokladbollar med proteinpulver

 1. Jessica
  27 juni, 2013 at 18:39 (9 år ago)

  Jag hänger med och håller helt med. Hur smakade bollarna då..?
  Kram

 2. Hanna
  27 juni, 2013 at 18:57 (9 år ago)

  Jo, men de smakade ju bra. Gott med något enklet till förmiddagskaffe när man inte ska gå på godsaker. De sparar jag till nu, rykande färska bullar i köket 🙂

Leave a Reply