Chokladfluff med cacao nibs

20121103-190824.jpg

Jag värmde 3 dl vispgrädde och smälte ner 4 rutor mörk choklad (70%) med hallon, 2 msk cacao nibs, 1 tsk honung, 1 tsk snabbkaffepulver och en msk agavesirap. Det fick koka upp, och kyldes sedan ner i kylen. När det var dags att äta vispade jag jag det med elvisp en kort stund och serverade i nya skålarna. Jag la några minirån med hasselnötssmak i barnen, liksom ett hjärta av chokladsås. I min och Jans tog vi istället lite balsamicokräm med choklad. Det blev en spännande kombination.

Jag trodde barnen skulle tycka efterrätten var lite bitter och lämna den åt oss, men icke. De gillade det båda två 🙂 Barnen for sedan iväg med godisskålen medan jag och Jan drack upp kaffe och spelade lite chicago. En liten stund senare kom Noria med munnen öppen. Godisen hade gjort en tand lös, hennes första. Först såg hon lite chockad ut, sedan blev hon jätteleden, för att sedan skratta och börja vicka. Den satt bra innan middagen, nu är den rejält lös. Vi börjar spåna på det där brevet till tandfén.

Criollo är den kakao som är mest sällsynt på marknaden och den anses också vara den främsta med mest smak och långa eftertoner. Den är också dyrast på grund av att den är svårodlad och ger lite frukt och numera använder de flesta odlare mycket tåligare varianten Forastero eller hybriden Trinitario. Våra Kakaonibs är väldigt energirika och innehåller rikligt med fett, järn och magnesium samt antioxidanter! Ekologiskt certifierade enligt EUs regelverk. Superfruit

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply