Chokladmuffins med jordnötssmör

Äntligen lite sol! Vi har suttit ute en stund, varit och plockat snäckskal att måla, fixat lite i trädgården, varit upp i dungen och lekt. Pappa har varit här på en helt vanlig söndagsfika. Han är morgonpigg han. 9.25 var han här och ursäktade sig lite med att han sett lite fel på klockan 😉 Men han vet att vi är uppe!

Jag passade på att baka lite i morse när jag ändå vaknade ganska tidigt. Med en ny rätt ny spännande bok i lurarna satte jag igång med muffinsbak. Jag tog ltie av varje av det jag hittade i kylen och receptet blev ungefär så här:

100 gram smör + en ordentlig klick jordnötssmör, (typ så mycket som ryms på en matsked) vispades med 1.5 dl socker. Sedan hade jag ner 2 ägg och 1 dl farinsocker och vispade ett par minuter. Ströade på lite vaniljsocker och ca 1.5 tsk bakpulver, 1 dl kakao och 2.5 dl vetemjöl.

15 minuter i 175 grader så var de klara. Jag kokade upp grädde, la ner lite mörk choklad (IKEAS 5kronors som passar rätt bra i den här typen av bakning) och liten klick smör. Lät detta kallna i frysen innan jag vispade det kraftigt och spred det över muffinsen.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply