Citron+socker

I morse läste jag som vanligt i No Poo-tråden och fick där ett tips som jag inte kunde motstå. Citron + socker som peeling och rengöring. Honhade länkat också, till en film på youtube, så jag blev ännu mer nyfiken att prova. Jag hade en citron hemma som började se lite trött ut, så jag tog den. Funkar ju med färdigpressad också.

Pressade citron och hällde på ett bomullsrondell och drog över ansiktet. Fyllde på och drog en gång till. Sedan hällde jag på strösocker på samma rondell och peelade försiktigt i hela ansiktet utom runt ögonen. Sköljde med svalt vatten.

Det tar så klart bort döda hudceller och rengör i och med att det peelar. Citronen i sig sägs vara bakteriedödande och hjälper mot akne. Sedan kan det hjälpa mot förgskiftningar,  pigmentsförändringar, fläckar från solen osv. Fräknar också för den delen, men de gillar jag så de får gärna stanna.

Nu ska jag fundera på vad jag ska smörja in mig med idag. Fet solcreme med kemikalier i känns inte så lockande. Kör nog aloe vera och tar det lugnt med solen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply