D-vitaminets dag 23 september

IMG_0505

Jag har fått lära mig att man helst ska äta D-vitamin alla månader med R i sig, alltså september till april. Vi får helt enkelt för lite sol på oss här uppe i norr och allt för många människor här har d-vitaminbrist. Ju mörkare hus desto mer d-vitamin behövs. D-vitaminbrist är inte att leka med. Läs mer här!

Det är svårt att få i sig d-vitamin bara genom livsmedel.

Helhetshälsa har flera olika varianter. Jag brukar äta D3 eller DK och så finns en variant som passar veganer D2 då den är helt vegetabilisk.

Hos Life (där man också kan hitta Helhetshälsas D-vitaminer) kan man just nu tävla om en årsförbrukning av d-vitamin till sig och en vän genom att lägga upp ett soligt minne på instagram. Jag har suttit och letat igenom bilder och minnena är många. Alla härliga badstunder på somrarna, vackra födelsedagar i september, svampplockning, utedagar på vintern. Det fick bli en bild på vår avfärd till Tunisien. Vi reste i månadsskiftet septemer/oktober- perfekt om man vill ladda lite d-vitamin inför vintern. Det var lagom varmt och Medelhavet var uppvärmt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply