D2, D3 och D&K

 

20141013-095437-35677062.jpg

Nu är vi inne i höstens andra r-månad. OktobeR. Ett bra riktmärke är att äta D-vitamin under månader med R. Svenskar, som vistas i Sverige under vinterhalvåret får som regel i sig för lite D-vitamin, ju mörkare man är desto svårare att ta upp D. D-vitamin finns i t ex ägg, svamp, fisk och mejeriprodukter, men det är mycket svårt att få i sig de mängder som behövs via kosten.

Det står mycket om D-vitamin i media just nu, tycker jag, eftersom forskning mer och mer visar att D-vitaminbrist har en roll i flera olika sjukdomar och besvär. Allt från infektionssjukdomar, depression, trötthet och övervikt till cancer, benskörhet, demens och autism.

Vi äter Helhetshälsas D-vitaminer. Helhetshälsa har D2 (som kommer från vegetabiliska källor, och passar vegetarianer och veganer). D3 som utvinns ur ullfett. Sedan har de också en kapsel där både D3 och K2 finns med. Dessa båda vitaminer samverkar i kroppen. Den är just nu på kampanj på Bodystore och hittas här.

Jag äter en kapsel per dag och barnen delar på en. Kapslarna går att öppna enkelt, så att man kan strö över frukosten. Själv sväljer jag min hel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply