Dagens pyssel, en julstjärna

20121214-180554.jpg

Ibland känns det som om jag att jag göra samma sak hemma som på jobbet. Det är ju faktiskt positivt på många sätt. Det som jag uppskattar med mina barn kan funka på jobbet och det jag planerat med eleverna kan testas på barnen också. Mina barn har ju fått höra många sagor jag tänkt läsa på jobbet, för att jag i och med läsandet också kommer på följduppgifter.

Idag skulle vi ha en skapande-stund på jobbet, med olika syften, bland annat att träna upp spatiala förmågan, att kunna lägga omlott istället för att dela upp, se vinklar mm. Det blev en julstjärna! Och den gjorde jag hemma med Noria också. Hon älskar att pyssla just nu, och vill gärna prova en massa nytt.

Det var mitt eget tyg som jag tagit till jobbet. Jag shoppar ofta spillgrejer på Röda korset. Den här veckan hittade jag en gardinkappa för 15 kr, med just julstjärnor. Sedan tidigare hade jag köpt spets som genom åren har fått vara dekoration till hattparad, slöja till klippdockor, band att hålla i handen när de dansade till klassisk musik mm. Småpengar för mig men kul att ha att pyssla med. resten av tyget funderar jag på att sy en kjol av. Hon kan ha den när hon klär ut sig nu i juletid. Det är ju liksom redan en fåll i i och med att det är en gammal gardin.

Vi började med att granska n julstjärna noga. Sedan satte vi igång! Krukan till julstjärnan är av tyg. Sedan klippte Noria på måfå ut gröna blad och uppmuntrades att lägga dem i en stjärna, i mitten ligger de omlott. Sedan klippte hon ut röda blad och la på samma sätt fast i mellan de gröna.

I mitten använde vi sedan limpistol för att fästa nejlikor och silverkulor. Hon gjorde en knut på lite långsmalt spetstyg och vips blev det en rosett. Nu fattas bara en julhälsning. Eller så får det bli en tavla….vi får se vad damen bestämmer sig för 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply