Dagens våffla, med sojaprotein och bovete

IMG_8523 (Large)IMG_8517 (Large)

Vi har haft utvecklingssamtal med Vilmer idag och gick glada i hågen hemåt. Med oss tog vi Måns också -ännu roligare, tyckte Vilmer.

Barnen satte igång att leka och jag ställde mig i köket för att röra ihop någon typ av våffelsmet. Gjorde som jag brukar, blandar och har mig tills det känns som en smet 🙂

1 dl grädde
3 dl mjölk
1 dl smält margarin
3 ägg
1 tsk salt
2 msk sojaprotein från Pulsin’
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 dl bovetemjöl
vetemjöl tills smeten är lagon tjock, vilket blev ungefär 2-3 dl.
Jag tog lite mjöl i taget. Smeten blev lite seg, men det blev bra vid gräddning.

Det blev 10 våfflor. Barnen åt med sylt och grädde. Jag åt med kokt fänkål som kryddats med örtsalt, räkor, rom och creme fraiche. Mumma!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply