maj
2011
Det här med smör
Alltså, det här med smör, margarin och fett är inte helt lätt tycker jag. Och det verkar många andra tycka är knepigt också, eftersom det skrivs en hel del omd et. Många kan inte ens skilja på begreppen. Jag följde en skitrolig tråd på familjeliv för ut där en och annan brutta envist hävdade att smör har man på mackan och margarin i bakning. Men så lätt är det ju inte. En del bakar i margarin och har smör på mackan, en del har margarin överallt och en del har smör överallt. Det finns de som har margarin på mackan också men bakar i smör….
Så mycket vet jag ju att smör och margarin är två olika saker! Vi har gått över till smör nästan överallt. Vi använder bregott på mackan och smör i stekpannan, och sedan olivolja i salladen. varför? Jo, eftersom jag inte tror att vi går upp mer ju fler kalorier vi äter. det handlar helt enkelt om vilka kalorier vi stoppar i oss. Jag tror inte att fett är farligt. Jag ger hellre mina barn äkta vara, än industriellt framställt fett med massor av vatten och saker tillsatta som de egentligen får i sig via annan mat, tex omega 3.
Här finns en intressant artikel.
Hur resonerar du?

Linn
22 maj, 2011 at 16:16 (14 år ago)Verkligen.
Jag har läst på en del om margarin efter att jag blivit intresserad av lchf och hur det fungerar.
Det är ju ren skräckläsning emellanåt.
Jag gillar INTE margarin… men fördelen är att det är laktosfritt, det är inte smör.
Men jag ska leta efter ett äkta laktosfritt smör, det måste ju finnas nånstans 🙂