Emil 50 år

IMG_9997 (Large)

IMG_9999 (Large)

Jag älskar att småfira småsaker. Fira det som firas kan, så att säga. Göra denna dag till något annat än igår. Inga stora grejer behövs! Idag är det Emil i Lönneberga som firas. Det är idag 50 år sedan de första raderna skrevs i första Emilboken.

Jag kom iväg från jobbet i 5-tiden och när jag kom hem luktade det köttsoppe i huset. Jan hade slängt köttet i grytan när han kom hem och det började bli mört och fint. Tar lite tid men är inte så svårt och smakar gott.

500 gram nötbitar
grönsaksbuljong
lantbuljong
vatten
morötter
purjo
potatis
persilja
salt
peppar

Efter middagen dukade vi upp fika i vardagsrummet och tittade på Emil-film alla fyra tillsammans. Jag blir så himla rörd av delen med tabberaset i Katthult, när han hjälper de gamla och fattiga. Sedan kan jag bli lite ledsen över att det inte görs den här typen av filmer längre. Många ungar nu för tiden ser på snabba, högljudda barnprogram utan djup på diverse cartoon-kanaler. Då och då dyker det upp filmer som man tänker att de kan hålla ett tag, men inte är de många. Fram för fler riktiga spelfilmer för barn!

Och så blev jag påmind om hur himla gärna jag hade velat ha en sådan gammal skrinda. Ingen lär ju vilja sitta i en sådan den här sommaren, men jag kan väl få plantera i en, eller dra runt på fika i grannskapet 🙂 Tänkte leta på loppis i år också.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Emil 50 år

 1. Jessica
  23 maj, 2013 at 21:10 (10 år ago)

  Va mysigt att fira Emil!
  Jag håller helt med dig angående barnfilmer… mycket av det som visas idag känns otroligt stressigt och ”på”.
  Kram kram

 2. Carola
  24 maj, 2013 at 07:32 (10 år ago)

  Jag håller oxå med dig angående barnfilmer.
  Dagens barnfilmer är många gånger hemska. Tecknade, skrikiga färger, ”snabba”, skrikiga, ovårdat språk.
  Nä tacka vet jag filmerna som vi såg när vi var små. Astrid Lindgrens filmer är guld 🙂
  Ha en bra dag.
  Kram

Leave a Reply