Emil och sköterskan

Bilden kommer från DN

Hamnade just i en tråd på familjeliv som handlade om 23-åringen som dog efter att inte fått hjälp av SOS. När jag först hörde om nyheten tänkte jag lite att de ska hitta en syndabock, man kan väl göra felbedömningar ibland, alla är väl människor. Men nu, när jag läst konversationen mellan Emil och sköterskan blir jag så illa berörd. HUR kan man missa hans behov av hjälp? ….han får väl höra av sig igen!

Kom ihåg det den gången du ringer efter ambulans- se till att du kan prata, inte svimmar eller tappar telefonen. Se för guds skull se till att inte vara ensam den dagen.  Vilken panik han måste ha haft. Ringer efter ambulans och ingen kommer, och där ligger han och DÖR. Och hans familj, när slutar man vara arg över en sådan sak?

Finns det en sida jag missar här? Finns det en förklaring, något som ursäktar sköterskan?

Samtalet fortsätter med att sköterskan undrar hur de ska kunna ta sig in i lägenheten och Emil svarar att han har öppnat ytterdörren. Detta får sköterskan att ifrågasätta att Emil verkligen ligger på golvet……

Först omkring två timmar senare hittar en granne Emil Linnell död innanför den öppna dörren. En dörr som Emil ställt på glänt för att ambulanspersonalen skulle kunna ta sig in.

Men ambulansen kom aldrig.

 

Läs konversationen här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Emil och sköterskan

  1. carro
    24 april, 2011 at 17:57 (13 år ago)

    Hörde om de där på nyheterna här om dagen… FRUKTANSVÄRT! Jag kan nästan inte tänka på de, fy vilken panik han måste ha haft. ÅH!

Leave a Reply