En underbar dag på Säbyklint

Sitter hemma och pustar ut efter en dag på Säbyklint. Vi fick gå för motor dit men kunde segla lite hem. Inte för att jag är så speciellt segelintresserad, men det var kul för Jan och barnen att de fick prova seglen en stund. Vi har lite olika synm på segling jag och Jan. Segling är ju hans grej. De har seglat jämt. Vi seglade aldrig när jag var barn. Vi hade eka och fiskade från den, elller rodde den till badet där vi låg hela dagen och åt matsäck. Vilmer är klockren på båten, rör sig så säkert. noria var tuff idag, trots att hon ju knappt minns förra turen förra året. Hon vågade och efter hand insåg även hönsmamman att hon nog klarade mer än mig! Jan kan njuta av själva seglingen och åka ut när det är molnigt också. Det vill inte jag. Jag älskar allt som hör till båten, matsäck, bada, sol och vind, frisk luft, glada barn i flytväst m.m. men det är lite en transportsträcka. Jag vill dit vi ska. Jag gör illa mig i allt, och känner mig så osäker på allt. Men idag provade jag på en del i alla fall, och inga större missöden skedde. Kanske det ändras med tiden, när barnen blivit äldre och vi kan ge oss ut längre. Men som sagt, jag älskar att båten finns ocha tt vi får låna den. Och Säbyklint är underbart!

Vi badade, till och med jag! Och lekte i sanden, gick på upptäcksfärd, åt massor med medhavd mat, läste, myste och tittade på båtar som for förbi. En helt underbar dag, helt enkelt! Jag tror vi klarade osss från att bränna oss också. Alla körde spf 30 och fyllde på med jämna mellanrum. Men lite seg är man ju ändå. Barnen somnar nog ännu tidigare än vanligt idag.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply