Energibars med jordnötssmör och hampaprotein

IMG_0950-0.JPG

Det bästa med instagram tycker jag är att jag lätt får nya idéer på saker jag vill prova själv. Jag såg energibars häromdagen med jordnötssmör och kom på att jag ju beställt hem lite mer jordnötssmör häromveckan. Jag gjorde sedan min egen variant med egna proportioner på sådant jag hittade i skafferiet. Vår skafferi är ofta fyllt med smått och gott 🙂

1.5 dl jordnötssmör Urtekram chococrunchy
1 dl kokosfett från BioFood
0.5 dl hasselnötssmör
1 näve valnötter
1 näve hasselnötter
1 näve torkad mango
8 torkade fikon
8 torkade dadlar (eko, naturella)
0.5 dl sultanarussin
0.5 dl kokosflingor (grovt kokosmjöl)
2 msk hampapulver

Mangon, sultanasrunnin, kokosflingorna, dadlarna och jordnötssmöret kommer alla från Urtekram. Jag köper alltid på mig ett gäng från Urtekram när jag handlar på Bodystore, eftersom det ofta är bra erbjudanden.

Smält fetterna, men koka inte. Mixa det torra i blender. Blanda med fettet och bred ut i form som ställs i frysen. Skär lagom stora bitar som kan rullas in i plastfolie så är det lätt att greppa en på väg till jobbet 🙂

Jag ska ta mig ett par nu till en stor kanna med detoxte. Det är inte dexotdag idag men teet smakar ju gott och gör gott varenda dag. Det är snart dags för TV-soffan. Igår led jag mig igenom det eftersom jag inte skulle äta något mer och blev sååå sugen på allt!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply