Enkel och god chokladefterrätt

Igår räddade jag en chokladgrädde som jag tagit fram och tinat i onödan. Det är lite svåra att vispa efter att de varit frysta, men att göra en pannacotta går ju bra. Superenkelt!

Kokade upp grädden och hade ner ett uppblött gelatinblad som fick värmas upp. Hällde upp i miniglas, något större än snapsglas men mindre än de minsta dricksglasen. In i kylen och när de stelnat rev jag toblerone och la på. Går ju så klart att utveckla, kanske något bärigt på, något varmt kanske eller annan dekoration. Men för att vara en vanlig veckodag blev det ju finfint!

Den här varianten gick hem hos barnen också. Skulle jag bjuda på den vid et lyxigare tillfälle skulle jag nog använt vanlig vispgrädde med smält mörk choklad i istället.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply