Enkelt är gott!

Jag tycker att jag börjar uppskatta de enkla smakerna mer. Rent och fräscht. Det är ju inte så att det egentligen är enklare att laga GI, allt hackande tar ju tid, men smakerna är renare och jag ser det inte som ett straff att få sallad tll kycklingen.

Som middagen igår. Jan hade stekt kycklingfilé, bacon, tomater, sambal oelek och lite grädde för att få det lite krämigt. De åt ris till, men jag åt Janens goda sallad. Morot, rödkål, hallonbalsamico, olivolja och nötter. Fin va? 

Jag uppskattar verkligen att Jan stöttar mig med maten. Han är ju van att äta nyttig mat, och har ätit bönor sedan barnsben. Jag skulle nog bli tokig om det rynkades näsan varje gång en salladsskål visade sig. Nej, här är det han som står för de goda salladerna, blandar goda dressingar och kommer på vad man kan ha i för att piffa till det. Jag inbillar mig att det också är en av anledningarna till att barnen numera äter det mesta, älskar broccoli och bönor tex.

Men idag fick jag lov att synda också, den stora pastasynden. Jag äter ju med barnen i skolan och idag var det pastagratäng. Man kan inte sitta och plocka ut de miniminiminimala köttbitarna heller. Och inte hoppa över heller, med förklaringen att man vill banta. Så det var bara att njuta. Den är god den gratängen. Men nu har jag huvudvärk….kan det bero på pastan!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply