Enkelt knäckebröd med frön

  

Vi har arbetat med Bamse med eleverna den här veckan. Bamse fyller ju 50 år i år!  Vi avslutade en trevlig vecka med att baka. Jag tog med mig massor av saker hemifrån, men degen sattes med eleverna och alla fick vara med och kavla och stansa ut. Det blev dunderknäcke, så klart! Mycket uppskattat och gott till lunchen….ingen sa något negativt.

Ungefär så här gjorde vi:

3 dl grovt rågmjöl
1dl grahamsmjöl
1.5 dl rågflingor
1 msk psylliumfröskal från Helhetshälsa
1 påse torrjäst
1.5 tsk himalayasalt
4 dl vatten
2 msk ekologisk flytande honung
1.5-2 dl frön (sesamfrön, linfrön, psylliumfrön)
och så mjöl tills det kändes som en lagom deg

Jästes 30 minuter. Kavla, stansa ut och grädda ca 12-15 minuter i 200 grader.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply