20
sep
2012
sep
2012
Enkla havrekakor med russin och valnötter
categories: Familjelivet, Mat
Efter middagen bjöd vi på kaffe, tårta och småkakor- inte 7 sorter utan en sort.
200 g mjukt smör vispades med 1 dl strösocker och 2½ dl rårörströsocker. Sedan ner med 1 ägg, 2 msk vatten och så vispade jag lite till.
Blandade sedan ner 2 dl vetemjöl, 1 tsk kanel, 1 tsk vaniljsocker, 1 krm salt, ½ tsk bikarbonat, 7 dl havregryn och 2 dl grovhackade valnötter. Delade sedan i två skålar och hade ner 2 dl sultanarussin i den ena och lite kakao i den andra.
Jag klickade ut på en bakpappersklädd plåt och gräddade i ca 12-15 minuter i 200 grader. Jag gjorde högar men resultatet är platta kakor, ca 25 stycken.
