Enkla köttbullar i ugn

Idag har jag gjort köttbullar till julafton. Jag vill ha hemmagjorda köttbullar. Färdiga köttbullar köper vi väldigt sällan. Om färdiga köttbullar har ett lägre kilopris än köttfärs blir jag lite fundersam på vad det är i egentligen. Det funkar ibland, som tokreserv, men inte på julafton. Jag sökte lite på nätet och hittade ett recept på svt, Ernst köttbullar i ugn. Jag gjorde ungefär som receptet, dock mer köttfärs jämfört med resten, så proportioner är lite annorlunda och arbetsordningen också tror jag. Här är min variant:

I en bunke blandade jag 3 dl mjölk, 1.5 dl ströbröd, 2 ägg, 3 krm vitpeppar, lite svartpeppar, 3 tsk salt, 2 msk honung. Detta blandade jag sedan ner i 1.5 kg köttfärs och körde allt med degvisparna till elvispen.

Sedan trillade jag dem lagom stora, la på bakplåtspapprad plåt och lät stå i ugnen 225 grader tills de blev lagom bruna. Det var ett väldigt enkelt sätt att göra köttbullar, utan en massa oss, stänk och dessutom gick det ju fort, då jag kunde göra annat under tiden som de stod i plåten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply