Event med Lofsan på Ultimate Performance


  
  
Jag hade turen att knipa en av platserna till Lofsans pass och föreläsning på Ultimate Performande idag och det är jag så glad åt. Det var skoj och mycket lärorikt.Det var fullt ös och övningarna tog bra för jag är rätt mör nu. Jag inser att jag ska träna på att hänga! Jag tog en promenad och en kort löprunda, en mycket mycket kort sådan, för att mjuka upp mig lite efteråt.

Jag tycker Lofsan är en mycket bra förebild. Jag har följt hennes blogg  i många år. Hon är klok och sund, toppen på att inspirera på blogg, instagram och på TV, och ännu mer så IRL. Hennes föreläsning var rätt spot on i hur jag brukar tänka om min träning. Jag tränar för hälsa, träning är inte mitt jobb, något jag lever på alls. Jag önskar att det var lättare att se resultat av hur hälsofrämjande det är. Jag vet ju liksom inte hur jag skulle uppleva mitt ibland väldigt psykiskt påfrestade lärarjobb om jag inte prioriterade min egen träning. Visst, ibland är jag sugen på prestationsmål också, det är ju kul att kunna se att man blir snabbare. Men framför allt är jag glad åt att numera kunna springa utan att få ont i knäna. Även ryggen mår bättre, även om den behöver mer rehab-träning.

Det är lite skrämmande hur lite vi svenskar rör på oss. Jag är glad åt att ha ett icke-stillasittande yrke. Min fitbit visar mig hur många steg jag tar, får en plutt varje timme om jag rör mig som jag ska- får alltid röda pluttar från 7-18, som jag ställde in. Sedan blir det ofta träning, promenad, lek eller trädgårdsfix på kvällen innan det blir slappartid i soffan.

Jag gjorde sedan Strength and Stability-analys som jag går och väntar på resultat ifrån. Jag vet att jag har en del att jobba på!

Nu blir det snart middag, Gladiatorerna och sedan lite Eurovision.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply