Familjegympa igen!

bild (83)

Imorse for vi iväg på familjegympa. Jag var så velig innan. Ingen lust att träna. Fy, kallt och blåsigt ute. Men 9:50 tog jag mig i kragen, barnen nappade och slängde på sig träningskläderna och så åkte vi.

Jag tog i så hårt jag kunde redan under passet med barnen. De var också på hugget och sprang och hoppade. Sedan gymmade jag i 35 minuter. Jag provade först ett nytt program i deras nya crosstrainers. Mix  x3 tror jag det hette. Bakåttrampande med böjda knän, framåt som vanligt, och så en variant där man stod på sidorna och arbetade bara med armarna. Jättetungt just det sistnämnda och jag känner nu medan jag skriver att jag är lite mör i armarna, eftersom jag satsade just på armarna i gymmet sedan också.

Barnen hade jättekul i spegelhallen. De gjorde så klart en hinderbana den här gången också + en del annat.

Jag tänker lite på det där med träning. Vilmer har simskola och snart knatteskutt. Noria har barngymnastik. Och så går vi på det här på Friskis så ofta vi hinner. Det räcker bra! Jag vill att barnen ska lära sig att det är bra och roligt att träna. Man tränar för att bli stark, bekväm i sin kropp, göra av med irritation och en massa annat. Men för mig handlar inte träning om att bli bäst. Och så länge de inte ber om att få träna i ”tävlingssporter” tänker jag inte pusha. De får gärna bli glada motionärer, jag behöver inte barn som är fotbollsproffs, tennismiljonärer eller tävlingsryttare.

Jag själv tränar för att slippa smärta i ryggen, för att försöka mota bort sjukdomar, hindra åldrandet, kunna unna mig godsaker då och då och för att jag vet att jag känner mig glad efteråt, även om jag fryser och hittar på miljoner andra ursäkter ofta också 🙂

Varför tränar du?

Gymgrossisten, via bloggportalen, har en tävling just nu. Jag skulle så klart varit med i den från början, för att ens ha en liten chans att vinna, men men….. Där ska man berätta om just sitt mål med träningen 2013, eller ett nyårslöfte. Jag ska satsa på att göra minst ett besök på Friskis i veckan under vanliga arbetsveckor och två besök under ledigheter/lov. Sedan ska jag träna hemma minst 20 minuter varje dag. Hantlarna ska användas, liksom pilatesbollen och AirPaden. Jag ska satsa på att stärka core och axelparti, för att slippa ryggont och huvudvärk. 20 minuter är inte mycket, men man hinner fokusera på ett par kroppsdelar. Det gäller bara att göra det! Hakar du på?

Några saker jag önskar att jag hade i mitt hemmagym:

Kettlebells eller hantalar som väger 4, 5 och 6 kg.

En sådan där halv boll 🙂 Typ Abilica Soft step som jag kan träna core och balans med också, för variation.

En riktigt bra pulsmätare, för att visa för mig själv att dans med barnen och träning framför kinecten också är pulshöjande och för att lära mig mer om pulsträning vid raska promenader mm


Rösta på mitt bidrag!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Familjegympa igen!

Leave a Reply