Familjelek på Ultuna

Idag har vi provat familjeleken på Ultuna. Vi kom tid i lagom tid för att jag skulle hinna gymma lite innan. Barnen kollade på film i barnrummet under tiden. Sedan körde vi 30-minutersgympan. Jag försökte göra mitt bästa för att göra övningarna effektiva även för mig. Barnen stannade kvar där inne med barnvakterna medan jag körde ett halvt medelpass, 10 minuter på crosstrainern.

Vilmer får en riktig hurtbulledag idag, för han ahr fotbollsträning i eftermiddag också. Men det är å andra sidan de enda aktiviteter han har. Vi har inte tyckt att det behövs så mycket mer. De är rörliga i vardagen. de är ute en del på dagarna, Vilmer cyklar till och från skolan. Dessutom fylls de av intryck ändå, med mycket folk omkring sig. Att ha denna familjegympa ihop känns lagom just nu + att Vilmer har sin fotbollslek. Men sedan kommer det väl en dag då det kanske behövs mer. Jag tror det är svårt att hitta en bra balans i det hela. Många många barn är alldeles för inaktiva, med dåliga matvanor och ingen fritidsaktivitet. Sedan finns det den andra sidan också, som har aktiviteter var och varannan kväll och som, trots att de kanske inte kan uttrycka det, upplever det som stressande.

När vi kom hem hade Jan fixad minipizzor med älgfärs och fetaost till lunch, mums! Nu blir det ett skönt bad med de sista kapitlen i boken, och sedan kaffe och något gott!

Vad har era barn för aktiviteter?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply