nov
2011
Farsdags-tårta
Igår bakade jag sockerkakan och gjorde björnbärsmoussen. Det första jag gjorde i morse var att dekorera den lite enkelt.
200 g smör
2.5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
50min i ugnen på 160grader. Räcker till en vanlig rund form. Denna gång gjorde jag i en avlång limpform.
Björnbärsmousse. En ren chansning som funkade. Jag kokade upp frysta björnbär, mixade och mosade genom en tät sil, så kärnorna stannade på ena sidan. Ner i kastrullen igen och la ner 2 uppblötta gelatinblad. Värmde bara, tror inte gelatinet ska koka direkt. Lät svalna lite och blandade mer hårt vispade grädde. Mums, både som det var och sedan i tårtan. Rev 70% choklad med hallon ovanpå allt sedan.
Till och med pappa tog en bit tårta. Han är annars inte alls en sockerråtta som jag!