Fattiga riddare med jordnötssmör

20121028-182855.jpg

Det där med att slänga är inte min grej. Jag vill göra något av rester, men jag vill heller inte äta tråkiga grejer, så det gäller att tänka till lite. Vi kom hem från träning och simskola nu, och då är det något snabbt som gäller. Dessutom är vi ju en timme hungrigare så att säga, även om vi försökte parera det genom att äta en riktigt sen lunch.

Gott bröd hade vi ju kvar, som inte är lika gott imorgon. En god macka, kanske räcker, sa Jan och då kom jag på fattiga riddare, eftersom vi hade en skvätt grädde kvar i en förpackning som borde ätas upp. Så istället för mjölk i den fattiga riddaren tog jag grädde för mer mättnad. Sedan kom jag på att jag ville tillföra lite mer bra fett så jag rörde ner jordnötssmör också. 2 ägg, ca 1/2 dl grädde, 1/2 d mjölk, 1/2 dl jordnötssmör, plus lite salt. Doppade ner brödet så det fick suga in och stekte i smör.

Gott, tyckte barnen 🙂 Själv tog jag en ännu fattigare riddare eftersom jag skippade brödet och bara stekte upp bottensatsen. det blev som en jordnötig omelett, faktiskt rätt gott- väldigt LCHF om man tar bort mjölken helt.

Imorgon är det jobb igen, fast inte i barngrupp, utan med planering, dokumentation och omdömen. Vilmer ska gå på fritids och Noria vet jag inte hur vi gör med riktigt än. Hennes förskola är stängd imorgon, så hon får följa med mig eller Jan eller en kombination. Jag har aldrig haft med barnen till jobbet men just imorgon skulle ju kunna funka. Hon får väl leka med det som finns, kolla film och pyssla lite.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply