Felicia försvann

Felicia försvann

Jag har läst en del böcker under julledigheten och det mesta har varit bra. nu är jag dock i behov av lite nytt. Jag lyssnar på Sankte Per av Björn Hellberg, men har inte riktigt kommit in i den än. har du något bra boktips till mig!?

En bok jag vill läsa är Felicia försvann, skriven av Anna Wahlgrens dotter. Jag har läst Annas barnaboken och jag är inget fan. Hon får allt att låta så lätt, så mekaniskt när det handlar om barn, självkänsla, demokrati och en massa andra värden som är lika viktiga som att få ett barn torr, kunna äta, sova bra. Läste hennes Sova hela natten också, när jag var desperat av sömnbrist, men blev inte frälst (hittade dock andra underbara böcker, så som Somna utan gråt). Våra barn har verkligen haft sömnstrul som små, och jag med. Långa perioder med alldeles brutalt för lite sömn. Och sådant vill man ändra på. Då vill man prova lite, men det får inte kosta för mycket. Jag köper inte dessa metoder. Bara för att något funkar är det inte bra. Och bara för att någon ser ut att må bra behöver den inte göra det och inte är det säkert att det är bra för självkänslan i långa loppet heller. Det är klart som korvspad att man vill få till bra nätter, men man måste känna sig fram lite. Analysera sig själv och situationen, inte bara köra på för att en person tycker det funkar.

Nu har dottern skrivit sin syn på saken. Inte tänker jag köpa hennes historia som en sanning heller,  men läsa den vill jag göra ändå! Har du läst den?

Tillägg: här  och här finns recension.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply