aug
2014
Fika utan tillsatt socker och mjöl, lchf-snickers
Vi har rullande schema på fredagsfikat på jobbet och idag var det min tur. En långpanna med philadelphiabullar fick det bli, en favorit. Men sedan ville jag ha ett nyttigare alternativ också och gjorde ”snickers” igår kväll, med lite av varje som jag hittade hemma.
Jag smälte 150 gram mörk choklad och hällde ungefär hälften tunt på aluminiumfolie och la att stelna i frysen. Under tiden värmde jag kokosolja, jordnötssmör ”crunchy”, jordnötssmör ”chili” och mandelsmör i en kastrull och droppade in lite stevia drop. Sedan rörde jag ner jordnötter och cashewnötter (något hackade) och rörde om. När det svalnat lite bredde jag det över chokladen och ställde tillbaka i frysen. Avslutade med att sprida resten av den smälta chokladen över allt när jordnötsmassan stelnat.
Det gick åt en del på jobbet och resten av det åt Frida och jag upp nu på eftermiddagen när vi tog en spontanfika på altanen.