Fikonmarmelad

IMG_2998 IMG_2993

Igår lyckades jag kamma hem en ”sista minuten-låda” från Årstahallen igen. Det är en låda med frukt och grönt som man liksom köper osedd på facebook. Pengarna går till Akademiskas barnfond.

Det var en kul låda den här gången. Behövde bara slänga två fikon och ett par små körsbärstomater. Mycket tog jag reda på direkt och en hel del håller några dagar till. Bland annat gjorde jag direkt en fikonmarmelad. Jag blandade fikon med socker och lät smälta, koka upp. Sedan rev jag ner skalet från en liten blodapelsin och pressade i saft. Även en liten näve hackade valnötter fick åka med ner.  Jag lät det koka till lagom konsistens. Väldigt lätt och väldigt gott, en bra blandning mellan sött och syrligt.

Otroligt gott till kex och ost nu ikväll på spelkvällen med grannarna. Vi spelade Blokus och Racko. Jag har beställt ett spel till, Ticket to Ride, men det hann inte komma till idag. Misstänker att det blir fler spelkvällar snart. Det är ett väldigt trevligt sätt att umgås, tycker jag! Racko verkar inte gå att köpa. Johan och Susanne har ett egentillverkat och nu är jag sugen på att sätta gång och tillverka vårt eget också. Ska dra in familjen designer i det hela också, tror jag! Ungarna får sandpappra, jag kan vara projektledare.

IMG_2995

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply