Fisk i sås med dragon och dijon- en riktig snabbrätt

IMG_0394 (Large)

IMG_0397 (Large)

Regnet det strilar sakta ner, utan avbrott. Lite höstkänsla så där, men inget jag deppar över. Istället ser jag till att laga mat, dricka kaffe, låta barnen kolla på film och myser. På förmiddagen lekte Noria med en kompis borta och på eftermiddagen lekte Vilmer borta, så jag har haft egentid med båda barnen idag. Det gillas 🙂

Jag rotade runt i frysen och tog fram både pangasiusfilé och köttfärs, men tog fiken idag. Det blev en god fiskrätt i smakrik sås. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med den tills jag kom på att Susanne sagt att kunde komma och hämta dragon om jag ville. Så jag kutade över i regnet och dragonen fick ta huvudrollen ihop med fisken. Hela familjen gillade rätten. Stora fiskbitar slank ner i barnens mage 🙂

0.5 grön, ganska stark chili, direkt från altanen 🙂
1 lång kvist färsk dragon, direkt från grannens trädgård 🙂
1 liten grön squash, direkt från svärmors trädgård 🙂
5 små salladslökar
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1.5 tsk dijonsenap
3 pangasiusfiléer
smör

(salt och peppar)

Jag stekte fisk med grönsaker i ganska mycket smör. Sedan ner med grädde, creme fraiche och dragon. Riktig snabbmat. Det måte inte ta mer än 15 minuter att laga mat från grunden. Fullkornsriset tar 10 minuter, och fisken klarade nog samma tid den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply