feb
2013
Fiskgryta med räkor och ingefära
I morse tog vi fram fisk till kvällens middag. Jag stod ett tag och funderade på vad jag skulle göra med den, eftersom jag insåg att min nya måste-ha-grönsak fänkålen inte fanns hemma. Det blev en god fiskgryta ändå, som uppskattades av barnen också. Lite syrlig av creme fraiche och vitt vin, men också lite söt av paprika och ärtor.
Började med att steka en gul lök i grova bitar, en gul paprika och lite färskriven ingefära i olja. Sedan hällde jag på 1/2 dl vitt vin och 1 tsk buljongpulver och lät koka ordentligt en liten stund innan jag hällde på 1 dl creme fraiche och 1 dl vatten.
Sedan ner med torsk i bitar.
(Mitt i iläggandet av torsken plingade det på dörren, barnen öppnade och en man sa ”har du din mamma eller pappa hemma” så där med lite pillemarisk röst. Ah, en överraskning hann jag tänka några sekunder. Men icke då, inget roligt bud stod där med överraskning, bara en Viasatsäljare. Har min senaste vinst gått mig åt huvudet….. 🙂
Nå åter till middagen. När fisken puttrat en liten stund hällde jag på ärtor och räkor. Serverade med råris.
Efter maten for Vilmer och Jan iväg på sista tillfället på simskolan och jag och Noria gick till bokbussen.
Nu är alla hemma igen och det är dags för något gott till kvällsfika- det får man ju när man ätit fisk till middag 🙂
♥ Sojkas framtid ♥
26 februari, 2013 at 11:54 (12 år ago)Lycka till i tävlingen hos mig! 🙂