jul
2011
Fiskgryta med vitt vin, citron och risoni
Idag insåg vi vid 17.30 att det verkligen var middagsdag. Inget i kylen och nte hade vi tagit fram något från frysen heller. Men kom på att jag hade fin torskfilé från fiskbilen i frysen och 8 kuber med vitt vin. Det går snabbt att tina! Det blev en jättebra middag till slut.
Stekte en hackad gul lök och två vitlöksklyftor i smör.
Hällde på 2.5 dl matlagningsgrädde, 1.5 dl vatten, 1 msk fiskfond och så det frysta vita vinet.
Pressade i 1/2 citron och saltade lite.
La ner 2 dl risoni direkt i såsen och lät koka några minuter.
När risonin var halvmjuk la jag ner kuber med nästan tinad fisk och lät stå tills fisk och risoni var klar.
Hericot vertes och lite färska kryddor till. Mycket gott, tyckte vi vuxna. Barnen åt bra och sa mums 🙂 Löken var lite för tydligt och svår att pilla ut mellan risonikornen 😉 annars var allt bra. Fisken gick i alla fall ner.