Fisksoppa med citronkräm och vitlöksbröd

Idag när jag kom hem doftade huset ljuvligt. Jan hade valt att göra fisksoppan från middax-kassen. Vid första anblicken såg den inte så kul ut, röd soppa med vit fik får mig att tänka på torr fisk i tomatkross, typ gamla skolmaten. Men den var fantastiskt god.

Noria åt fisken men ville inte ha själva soppan. Vilmer åt fisken och mycket vitlöksbröd. Sedan sa han ”Jag bara lurade er, jag tyckte om soppan” och så doppade han brödet i soppan och åt.

I lite olja frästes 4 ekologiska rivna morötter, 2 gula finhackade lökar, 2 vitlöksklyftor och en strimlad fänkål. 1 tsk curry och 3 msk tomatpuré tillsattes, liksom 2 fiskbuljongtärningar, 7 dl vatten och 3 dl vitt matlagningsvin. Det fick koka ett tag, lugnt och fint.

Brödet var lite grövre rostbröd som penslats med olivolja, vitlök, salt och låg i ugnen 8-10 minuter. Gräddfil och pressad citron blev en härlig kräm till brödet och till soppan.

Jag åt bara en liten bit bröd, men åt desto mer soppa. Detta rätt gör vi definitivt om.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Fisksoppa med citronkräm och vitlöksbröd

 1. Elin
  11 januari, 2011 at 18:25 (13 år ago)

  Kul! Då har vi något att se fram emot. Vi gjorde bakpotatisen idag, info om den lär väl komma här om någon dag ;-).

 2. Hanna
  11 januari, 2011 at 18:26 (13 år ago)

  Var det gott då?

 3. Elin
  11 januari, 2011 at 18:36 (13 år ago)

  Inte veckans rätt tror jag. En potatis var tyvärr grön, sen hade vi nog önskat en krämigare röra att välja på. Men det kändes nyttigt trots kolhydraterna i potatisen. Tomatsalsan tyckte jag var supergod. Och barnen gillade att ”gräva” men det gick åt mycket smör 🙂

 4. Elin
  12 januari, 2011 at 18:25 (13 år ago)

  Idag hade fisksoppan lagats här när jag kom hem och jag häller med, den var god. Ett recept att spara. Min son och min man hade dock haft en diskussion om vad som var fänkål och vad som var rotselleri 😉

Leave a Reply