Fisksoppa med grön curry

Riktig snabbmat idag igen. Väldigt lätt och gott. Och rätt nyttigt också, tror jag. Vi köpte från fiskbilen sist den kom, så vi har fin lax och torsk i massor i frysen.

Stekte purjo, vitlök och lök i olja. Hade i lite grön currypasta, ca 2 tsk och stekte på lite till. Sedan hällde jag på en burk kokosmjölk och ca 2 dl creme fraisch. Lät koka en stund innan jag hade ner lagom stora bitar lax och torsk. Mot slutet hällde jag ner mungbönsgroddar. De har jag groddat själv, men vanliga böngroddar funkar väl också om man inte orkar grodda själva (även om jag kan tipsa om det, lagom stort projekt som står gömt i skafferiet mest hela tiden)

Barnen åt det som gryta, men ris till. Jag åt det som soppa, med lite ris i. Riktigt hett och krämigt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply