Fjäril i koppel och Elliot hittar en farfar

20130930-171705.jpg

Veckans boktips är lätta att ge. Jag har läst ut en egen bok och läst ut en för barnen, och båda uppskattades. Den här gången ville vi inte läsa någon deckare. Vi ville läsa en bok med många känslor 🙂

Jag har legat i badkaret och läst min bok flera gånger den här veckan, bästa platsen att läsa! Fjäril i koppel, av Zinat Pirzadeh är boken som fängslat mig. Den är en fin beskrivning av livet i Iran före och under revolutionen. Den är fylld av kärlek, även om den också tar upp många svåra ämnen som upprör mig. Spåket är fint och jag kan verkligen känna hur det luktar och ser. Jag vill se den som film!

Boken jag läst för barnen i veckan hette Elliot hittar en farfar. Jag lånade den för att jag tänkte att Vilmer skulle kunna läsa den själv men när vi satte igång ville jag att vi skulle ha den som högläsningsbok och prata om innehållet. För våra barn var det en ny upptäckt, att man kanske inte vet vems ens farfar är för att han försvann när pappan var liten. Hur försvinner en farfar, liksom! Och hur kan man längta efter någon man aldrig träffat? Fin bok som berörde!

Jag blev glad över att höra att Vilmers lärare märker att Vilmer fått höra många böcker hemma. Han är gärna med och diskuterar innehållet i deras högläsningsböcker och han förstår det som står mellan raderna. Han kan många ord och uttryck. Jag kommer inte sluta läsa högt på många många år!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply