apr
2011
Fläskytterfilé i god sås med senap och ost
Jag ville prova något nytt till middag idag. Och valde att inte grilla eftersom det ändå skulle bli lite kallt och blåsigt. Så jag hittade ett recept och följde det nästan. Så här gjorde jag till 4 vuxna och 3 barn.
Jag förberedde middagen genom att göra såsen först och ställde i kylen. 5 dl Arla Köket matlagningsgrädde, 2 dl torrt vitt vin, 2 msk vetemjöl, 4 msk konc kalvfond och 2 msk fransk senap kokades upp under omrörning. Salatde och pepprade lite.
När det var dags att äta stektes vi ca 900 g fläskytterfilé i smör och hade ner i såsen som kokade ihop i några minuter innan vi hade ner 2 dl riven stark prästost.
Lätt och gott. Till det hade vi parmainlindad sparris och squash och tomater som gratinerats med fetaost, matlagningsgrädde och timjan.