Forntidskväll med mat

Idag har vi haft forntidskväll med klassen. Redovisningar, teater, pyssel, lite lek och lite mat. Mat med forntidstema. Så nu har alla elever och föräldrar fått smaka kamutvete (det närmaste/lättaste vi kom det ursprungliga vetet) med renskav och ärtor. Mest positiva kommentarer kring kamutvete. Kul, för jag älskar det.

Bakade en kaka också, med hackade skållade mandlar, hackade torkade äpplen, honung och ägg. Det breddes ut på plåt och stod i ugnen ca 15 minuter. Sedan var det bara att skärai små knäckiga bitar. Det ska jag nog prova göra hemma också. Ska det vara på riktigt ska det väl vara hasselnötter, men hoppade över det då nätallergi är vanligare än mandelallergi.

Bakade bröd också, med kokt svällt hel dinkel, dinkelmjöl, vatten, lite olja och linfrön. Det gick ju det också, men det var segt. Men lite över förväntan ändå, tycker jag att jag hörde. Men det där med kokt dinkel ska jag prova hemma också. Det smakade gott, lite nötig söt smak som passar bra i sallader, istället för ris eller i bröd.

Förresten, nu kan man vinna en box med gryner från Frebaco. Kolla ätmergryn.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply