Forsränning

 

  

Vi åkte ner på stan på förmiddagen, hela familjen. Jan tog ut en föräldradag och är ledig han med. Jag tycker att det känns rätt självklart att ta med barnen dit där det händer något, när det väl händer något. Jag är helt övertygad om att det ökar på allmänbildningen och omvärldskunskapen också, förutom att man upplever något speciellt tillsammans. Barnen kommer ju med tusen frågor, om varför det är så många poliser, vilka som får åka på båtarna, vad det står på båten, om jag åka osv osv osv.

Det var rätt lugnt på stan faktiskt. Jag tror inte jag såg en enda överförfriskad människa, vilket nog kanske är första sista april det sker. Vi kollade på båtarna och framför allt Vilmer var grymt engagerad. Bäst tycker jag om hans reaktion på en båt full med manliga organ i frigolit, i olika färg och form…..”oj, vad med glassar”, skrek han högt, ”båt full med glassar. Tjejerna bredvid oss just då skrattade åt hans unga oförstörda syn på det han såg 🙂

Sedan gick vi och köpte goda kokosbollar hos Tant Augusta, eller vad de nu heter, och satte oss i solen och fikade. Det blev ett par trevliga timmar, innan vi åkte hem med bussen igen för att äta lunch och vila.

Tillägg: läste idag att det var värre än vanligt. Då måste de ha kommit igång senare, för när vi var nere var det lugnt, annars skulle vi ha åkt hem. Jobbigt att tänka på alla unga som utsätter sig för faror och fylla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply