Fredagsmiddagen

  

  

Älskar fredagskvällar! Numera kan barnen vänta lite på mat också (framför allt med en extra mellis/tidig fredagmys i halv 5-tiden). Vi väntade in Jan som kom vid 18 ungefär.

Är glad över att barnen nu även äter quinoa utan knussel. Tror faktiskt de  tycker om de flesta matgryner nu. Jag kokade vit och röd quinoa ihop, prickigt är fint, tyckte barnen om det. Stekte benfri fläskkarré som jag köpt i hel bit. Kryddade köttet med chilikrydda, salt och peppar.

Av spadet och kryddresterna i stekpannan gjorde jag en sås. Jag la ner 3 bitar soltorkade tomater klippta i småbitar, 1 tsk dijonsenap, hällde på 1.5 dl matlagningsgrädde, lite redning och 1/2 dl riven parmesanost.

Till detta ett glas sydafrikanskt vin, Robertson Shiraz Mourvedre Viognier. Mycket smak för liten peng, 62 kr.

Barnen åt jättebra och ställde sedan upp med en orkester, bestående av tunisisk trumma och plasttrumpet, och en puss på det!

Nu blir det kaffe och god choklad. Barnen äter den obligatoriska popcornen. Idag fick jag till de hemmapoppade popcornen riktigt bra, och firar det med lite toffee på en del av dem 🙂 Vad består fredagsmyset av hemma hos dig?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply