Fredagsmys med superfruit

20120928-201428.jpg

Det här fredagsmyset kom mycket välbehövligt. Jag har varit på museum med klassen, vårt första studiebesök och trots att de var mycket duktiga blir man helt slut efteråt. Regnat har det gjort också och huvudvärk har jag haft sedan igår morse. Så nu är det väldigt skönt att veta att vi har en lugn helg framför oss. Fredagsmys är heligt här hemma. Något gott på bordet, alla kollar TV, man får vara uppe en stund extra. Noria brukar vilja klä sig i pyjamas och somna i mitt knä i soffan (eller låtsassomna, så vi kan bära in i sängen).

Sushi till middag och hemmapoppade popcorn till fredagsmys. Dessutom öppnade jag två nya förpackningar med superfruit, varav den ena var en riktigt hit som snack. Mullbär, mjuka, honungslena, lagom stora.

Mullbär har fått mycket utrymme i media under den senaste tiden för sin förmåga att stabilisera blodsockernivån. Mulbäret är också en av de frukter där det finns forskning gjord på området.

Mullbär har länge använts i traditionell folkmedicin och man har funnit skrifter ända från antika tider i Kina och Grekland. Man kan använda alla olika delar på och från mullbärsträdet, från rötterna och bladen till frukten. 

Mullbär innehåller mycket Vitamin C, Vitamin K, Järn och Kalcium men även andra viktiga näringsämnen som polyfenoler, flavonoider, protein, steroider, triterpener, Astragalin och Isoquercitrin. Mullbär är också en god källa för Resveratrol. Bodystore

Det andra bäret, aronia var lite beskare. Jag ska fundera till imorgon hur man bäst njuter av dem.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply